29 Ocak 2016 Cuma

Basur nasıl geçer ? Belirtileri ? Nedir ? bitkisel tedavi Basur kremi


Basur nasıl geçer ? Belirtileri  ? Nedir ? bitkisel tedavi  Basur kremi
Basur nedir ?
Basur hastalığı alt rektumda ve anüs bölgesindeki toplar damarların  iltihaplanarak şişmesiyle oluşan bir hastalıktır. Bu damarların şişmesine sebep olan bağırsak hareketleri sonrasında ,hamilelik süreci ve ıkınma ile bölgede artan basınç sonucu damarlar şişebilir .
Şişen bu damarlar eğer rektum içinde ise buna  ‘ iç basur ’ , anüs bölgesinde ise buna ‘ dış basur ’ denir.
Basur 20-25 yaşlarında görülebileceği gibi ileri yaşlarda görülme olasılığı daha da yüksektir. 50 yaş ve üzeri olan kişilerin basur olma oranı yüzde 50 ‘ye yakındır.
Basurun belirtileri
Basur Setinin belli başlı belirtileri ; anüste kaşıntı, oturduğunuzda şişen damarların, üzerindeki başınç arttığından dolayı oluşan kanamalar ve ağrılardır.
Tedavi yöntemleri arasında beslenme düzenini değiştirmekle başlanabilir. Basurunuz bu yöntemle geçmezse çeşitli cerrahi müdahaleler de tedavi yöntemleri arasındadır.
Basurun Tedavisi
Basur Seti tedavisine başlangıcında yapılması gereken en önemli olay beslenme alışkanlıklarını değiştirmek olacaktır. Sıvı ağırlıklı bir yeme alışkanlığı kazanmamız gerekmektedir. Bol bol su içmeliyiz.  Dışkımızı fazlaca sertleştiren gıdalar tükettiğimiz taktirde daha çok ıkınmamız gerekir . Bu da damarlar üzerindeki basıncı arttıracağından ağrılar ve kanamalar artacaktır.
Buna ek olarak ağrılarınızı ve kanamalarınızı azaltmak için eczanelerde satılan çeşitli merhem ve kremler bulunmaktadır.  Burada basur merhemlerinin etkisi basurlu bölgedeki sinir uçlarını uyuşturarak ağrıyı kaşıntıyı ve yanmayı bir süreliğine geçirerek basurun ilerlemesini durdurur.
  





0 yorum:

Yorum Gönder